Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

Kursus Kepimpinan SMK Pitas, memBuka Mata HaTi ~

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Buat teman-teman =) Today I'm gonna share my experiences at SMK Pitas. For an information, I became a fasilitator there. Joined ABIM do some social work. To build ourself and also others off coz =).
Long journey you know ;P. But still consider happy =). Tired, but satisfied. Not only that, I've been trough an experience give talk to non-muslim there. But off coz in a good manner like what our Prophet Muhammad suggest to do =). There are all interested. If everyone or every Jamaah work, insyaAllah, Islam will spread all over Sabah. Espeacially in rural area, place that rarely discover by peoples.
Alright ;). Lets take a look at us!










Sejauh mana cintaku padaMu Wahai Penciptaku.

Bismillahirahmanirrahim..
Asalamualaikum buat semua teman,
Hari ni, Najwa menaip dengan rasa yang berat, mata pun macam berkaca-kaca dah ni, dada dan fikiran, sesak! Menerawang, fikirkan mama dekat hospital sekarang =( . Tadi, 18.4.2011, Jumaat, petang. Najwa lawat mama, lepas shock! mama kena buat operation directly, pas tahu ada something uncommon dalam badan, near to her ovary. Mungkin kifarah dosa, untung mama, Allah still sayang. Tadi, sebelum balik hostel, mama senyap ja... macam xstuju Najwa balik, tinggalkan dia sorang2 dekat sana, ya lah... najwa faham jugak... sunyinya tempat tu (Hospital raflesia) . dah tu, jiran sebelah pla, conquer TV... hurm.. kesian mama. Tadi, sayu juga najwa rasa, mama nampak penat, bibir pucat, najwa urut2 kaki  mama, tp, mama kata "penat nanti ko...". =( ... mau nangis!
Bukan najwa xmahu stay teman mama.. najwa ada nak kena urus g ngan kerja-kerja dakwah. Lagi pun, klu najwa tidur kat hospital... ruang mama tu dahlah kecik, takut2 menyusahkan…

Let me introduce you To someOne speCial (^_+)

Bismillahirahmanirrahim...
Asalamualaikum to all my friends =) ....
Hope u guys always under His guidance... insyaAllah....
First of all, let me tell you, I'm not consider as a good user for this language.. =) hee.. But its better for me to try right? Like always said,,practice make perfect ;)
Now! LeT me InTroduce You! To....... Jeng3x.....hihi
This Person....



Hurm.... that picture didn't snapped good, right?? hehe...It's ok.... That picture just show us how serious she are...ngeh3...
Actually... she is not that serious... =) Maybe, some of you wonder..Why I'm telling all this kind of thing about her?? Suddenly like this?? Why??
Erm...let me answer you =)
Today, after our Chemistry's test for midterm done,  I met Kak Nissa' during her pre-presentation for a competition.. I'm not so sure about whats going on, but, what I saw, there are a few person, with smart shirt, present about their poster in front of judges?? I guess...
They present, and being asked few question.... hurm.…

Karnival Keluarga Sakinah ~ MelaKaR seJuta MemorY =)

Bismillahirrahmanirrahim.... 
Asalamualaikum. w.b.t 
Karnival Keluarga Sakinah... Melakar sejuta memory =)
Waktu program ni, najwa di amanahkan sebagai Pengarah Program Nasyid, peringkat sekolah menengah tau. Pengalaman, usah, cakap, Najwa tak percaya Najwa akan berada di setiap situasi yang Najwa tak pernah sangka. Cukup terkezut!! Tapi, pengalaman tu, tak boleh di beli kat mana-mana =)
Ha..... korang tengok2 la gambar program ni ea =)

Acara kanak-kanak turut di adakan... Lucu =D. ada budak yang nangis... takut belon pecah.. hiii... sma la kita... waktu ni, saya la paling emosi m'jerit... takut ba ... =(

Ni kami.... dari kanan, Kak Kasma, saya, Miezra, Siti, n Kak Umi =) Semua nampak ceria. walaupun di landa sejuta kekusutan fikiran +_+
Perasmi Karnival Keluarga Sakinah =)

Tidak memilih bulu.

Asalamualaikum w.b.t.


Buat teman-teman, lama tidak mencoret kata di dinding purple ni kan ;) Hari ni, alhamdulillah... ada juga masa melakar sedikit fikrah dari perspektif diri.

Saya nak cerita kat teman-teman tentang tajuk hari ni, "Tidak memilih bulu??"
Hurm.... timbul tanda soal kat minda, apesal la tajuk ni pula......?

ha! ni la nak cerita ni....
Hidup kat alam kampus ni, buat diri kita berfikir dan membuka luas minda kita. Kita bertemu ramai orang, pelbagai ragam... pelbagai karenah...
Jiwa yang pernah di tarbiah menjadi da'i masa zaman persekolahan dulu, sentiasa mengikat diri untuk terus menjalankan tanggungjawab berat yang di beri ni ( dakwah).
Di samping mengerjakan amar ma'ruf nahi munkar ngan teman-teman seperjuangan (insyaAllah, sebesar-besar amar ma'ruf nahi munkar, untuk diri sendiri...), Najwa tak lepas memerhati dan melihat sahabat-sahabat lain mengerjakan benda yang sama,
eventhough kitorang berbeza fikrah, tapi itu bukan masalah bagi Najwa! Perb…