Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

Akibat mencari SEMPURNA, ku menjadi PENCARI KESALAHAN tanpa ku sedari.

Bismillahirrahmanirrahim,,

Assalamua'laikum kawan-kawan (^_^)..

Lama tidak update, so, hari ni, ada 2 post sekali..

maklumlah~buzy...hihi..

Ni juz mau share...

Pada suatu hari,

Zahid dan Akmal berbincang,

Akaml: Eh Zahid, ko rasa la kan...siapa yang bakal naik sebagai Ketua Badar sekolah
kita ar?

Zahid: Aku pun tak pasti la...tapi, aku ada tengok satu abang tu, yang baru masuk F6
sekolah kita...Nama dia...hurm,aku tak pasti la...

Akmal: Yang mana satu ya?bagilah hint2 sikit...(muka excited)

Zahid: Aku tak sure...tapi yang selalu duduk depan time majlis ilmu la....

Akmal: Hurh!(mendengus),yang tu...(wajah sinis)Mula-mula dulu, memanglah...aku pun
sokong jugak kalau dia...tapi kan...bila aku satu bilik ngan dia...macam-
macam gelagat dia yang aku tengok tidak sesuai dengan Islam...Tak mau aku ada
ketua camtu!

Zahid: Aku tak pernah pula tahu...lagipun,dia selalu ja turun awal ke surau untuk
solat and untuk setiap majlis ilmu...bagi aku, kalau dah macam tu…

Ke kubur juga Akhirnya.

Bismillahirrahmanirrahim...

Salam kawan2 (^_^)

Hurm....

Tidakkan hadir blog ini, melainkan sebagai wadah muhasabah buat diriku dan insan lain insyaAllah~

Kerana aku sedar, aku cuma insan biasa yang sukar dalam pencarian kesempurnaan hakiki~

Hanya Allah dan Rasulnya jadi panduan, agar diri tidak jauh melencong dari bimbingannya~

Ilmu yang hanya sipi-sipi di dada, insyaAllah akan ku pegang sebagai bekalan untuk perjalanan yang masih panjang dan penuh liku.

(~macam puisi plak kan?hihi...takda lah~)

Hurm...hari ni, belek2 majalah Solusi....

Tiba-tiba terhenti pada satu page(Solusi Isu #21,page 41)

Tajuk besarnya,"AWASI Pendapatan Hasil Penipuan"??

(blank sekejap pada mulanya~hehe)

Hurm,,rupanya, tajuk tu berbicara tentang wang-wang yang kita perolehi hasil 'pelbagai penipuan'.

Pastu,

ada satu subtitle,

Ke Kubur Juga Akhirnya,

...Kekayaan,pangkat dan kebesaran yang dikecapi adalah sementara sahaja,amat jarang kenikmatan sementara ini mampu dikecapi melebihi 60 tahun. Justeru,mengapakah k…

Islam di aplikasi Negara Barat??

Bismillahirrahmanirrahim...

(^_^)

Salam kawan2....

Huhu~Aku terbangun dari mimpi!

Laila: Napa plak najwa ni?Baru bangun tidur ka?

hehe...

Bukan....Saya baru sedar! Kalau takutkan manusia!Jiwa jadi lemah dan hilang personaliti tersendiri!

Tapi takutkan Allah, Jiwa kuat untuk terus melangkah!

Hari ni, saya memasuki alam FB~hihi

buka ja notification,

nampak komen ust. Nik Anwar,

Najwa:napa x ble buka blog Najwa~

Macamana nak buka ust,,saya delete dah blog saya yang baru tu...ada yang kurang senang dengan kehadirannya~hurm...

Tapi, bila cakap ust suka, saya rasa bersalah~

ha!! terkaluar tajuk dah kan??

hehe~

Napa saya letak tajuk, "Islam diaplikasi Negara Barat??"

Macam ni...

Kemarin hari Isnin..(tu pun nak bgtau,kih3~)

Jadi, kami ada kelas agama, under ust.Asyraf..(sy kenal ust. tu...pernah pergi smakk,,buat tazkirah)

hurm,,

Islam n Barat??Apa kaitan kan?

Gini~

Ada 2 benda yang saya bole cerita kembali, berpandukan kelas Ust. Asyraf tu,

1) Tentang jalan raya 6 hasta lebar
2)Tentang lampu isyarat di jal…