Sunday, October 7, 2012

new environment :)




Haha :D saja... org len, makan ja telur tu, saya? siap masak2 lagi sana :P


haha :D merasmikan tempat masak baru yang 'current'. nila jadik dia. canggih2 pun xreti guna :P telur hancur2 d buatnya :P

Bahagi dua~ hehehe


Friday, October 5, 2012

Sanggup?

Sanggupkah? Fikirkan...


Mengikuti perbualan santai rakan sekelas waktu rest :

Ma : Weyh, korang, kawan kite kate kan, kalo doktor ni, same ade die kawen paling cepat, atau paling lambat je, takde tengah-tengah tu.. rare la..

Kina : Ye ke... mak aku kate,die bagi aku kawen umur aku 23 tahun, sebab die dulu pun kawen waktu umur 23.. Erm..aku 19, so, kalau 5 tahun, dalam umur 23 jugak la aku kawen..

"senyap ja Najwa, xda mau nyampuk.. tapi kadang angguk-angguk, senyum-senyum, al-maklum la, bahasa n loghat pelik sikit untuk menyampuk, tone xsama :P hehe "

Ma : kawan kate, after pre-clinical 2 years ni, kene fikir dah.. sebab xberape nak busy sangat waktu tu. kalau tak, alamatnya, tak ke mane la.. nanti kalau nak sambung specialist lagi.. tu pasai ar ramai doktor ade xkawen-kawen gi.. pasai tu ar.. mane fikey nak sambung pakar gi..nak fikey sal sal hal-hal ni lagi...

"lebih kurang camtu la perbualan dorang.. :)"
Hurm..

Pada Najwa, bukan itu yang di risaukan, insyaAllah, ada jodoh, xkan ke mana..akan di pertemu gak.. :)

Tapi.. ni yang Najwa risau :

1. Adakah orang sanggup beristerikan 'someone yang akan always busy' ?
2. Adakah insan yang akan sanggup bersabar dan faham kalau isteri selalu on call?
3. Adakah insan yang sudi di tinggal-tinggalkan dan isteri melebihkan pesakit?
4. Adakah insan yang sudi ganti posisi sementara waktu di rumah sebagai ibu kepada anak-anak jika isteri terlalu sibuk?
5. Adakah insan yang sudi 'Sentiasa Memberi & Tak banyak Menuntut' ?

Sebab tu orang kata.. kalau nak cari suami yang faham.. carilah doktor jugak...

"speechless"

Allah Maha Tahu..
Yang sudi itu tak terjangka n_n tapi rahsia itu masih termaktub d lauh mahfuz.
Sesuai waktu, kondisi dan tempat.



 






Wednesday, October 3, 2012

"Apabila perubahan adalah sesuatu yang tidak akan pernah berubah"

Senyuman kan.. tengok mata, ada tanda-tanda kurang tidur :P jangan salah fhm tau.. bkn tgn tu..sarung lengan actually :P
New Life Start when I'm not even Ready.
How about you?


Bismillahirrahmanirrahim
Asalamua'laikum wbt

Lama tak menyusun kalam. Lama tak mencoret. Lapang itu ada, tapi agak terkekang untuk melampirkan entry :)

Okay.. My update entry.. buat sahabat-sahabat yang di sayangi, buat bakal buah hati ku.. (haha :D gurau ja), buat my mom and dad yang tercinta :) my siblings and everyone that still love me n_n hehe, insyaAllah.. semuanya baik-baik saja kat sini.. Setakat ni, semua berjalan lancar alhamdulillah..

Cuma RINDU ja la yang tak tertahan, tak tau mau lepas rindu ngan sapa, semua new partner, new face, new history yang saya jumpa kat sini :)

Setiap perjalanan itu, Allah yang atur, setiap langkah itu Allah derapkan. Siapalah saya tanpa kekuatan dariNya :) Kekuatan datang dari pelbagai pihak.Kekuatan paling BESAR Allah salurkan adalah through my Mom :) Tak terkata, tak terukur :) Miss u Mom..

Saya jalan rahsia, rancang pun rahsia. Bukan sengaja merahsiakan, tapi naluri kata, kali ni kena 'betul', kena terus hubungannya dengan Allah. Tak aberrant dari niat asal :) InsyaAllah... Sahabat-sahabat semua naik bengang. saya faham... jika di posisi itu adalah saya, pasti perkara yang sama akan berlaku. Tapi mohon pada sahabat tercinta, fahamilah kondisi ini. Aku akan kembali..insyaAllah.. n_n All of u never fade from my mind.. Instead, u all yang forget bout me, ya la.. busy with those programs..macam xtau.. hee
Apa pun, sayang korang ;)) muah!!

Dekat sini, Allah sediakan juga sahabat-sahabat yang baik n fun mcm korang ;) Sakinah..Ma... Dona..
Rakan india pun nice-nice n_n
InsyaAllah..
istiqamah itu dalam usaha di pupuk.. perkhabaran ini menggambarkan yang ana rindu usrah weyh.. hee

~MoGa PeRjaLanan ini LanCaR~

Kalau boleh mau berkhidmat kat Sabah,
Bersuamikan orang Sabah,
n_n
Mode : Nakal.

Salam Sayang buat semua..