Friday, October 28, 2016

PortableSewingMachineWawa?


Viewing those portable mini sewing machine.Haha.
Mom,
will you allow me if I want to buy that small creature? Hahahaha. 

.
Banyak betul permintaan dari my gegirl team ni suruh jahit baju diorang.
Tapi tiada machine portable untuk buat bajunya haa.
.
Macam yang dalam video-video dekat bawah ni best.
But I'm still undecided yet.
Pikiaq lama sangat haa.
Jangan!
Beli jak!
Wokay!
Haha. 


Video 1




Video 2



Video ke dua ni lagi 'real'. Best2! Excited! Haha

But don't worry mom. My full time will be My Ward and Hospital Life. This one is a therapy for me. Haha. Hobby nganya mom. 

#DrWawa
#JahitJahit

Thursday, October 20, 2016

MakhlukItu


I love my posting now :) Although ya, agak la mencabar juga, sebab melibatkan makhluk yang ndak pandai menyuarakan masalah sendiri, kadang-kadang nangis ja, kadang bunyi da da da ja, ar ar ar, kadang tiada bunyi! :'D But best! Release stress tengok makhluk-makhluk kecil dekat ward ni senyum.
.
Ada yang tengah sakit, irritable, tapi masih lagi main macam nothing happened :'D Ada yang failed kan EEG test sebab dia ADHD. Induce sampai 3 kali pun, ubat tu ndak mampu bagi dia tidur :'D Lol, ultraman betul badan mu dek. And he was admitted just because of waiting for the medication to work on him. Kelucuan membaca fail nya.
.
Ada pulak tadi, yang kulit dia sensitif sampai habis menggelupas and berair bahagian lehernya. Kesian. faham perasaan mu dek. Kaka pun jenis kulit begitu. Faham camana gatal nya, irritable nya ndak boleh tidur. Tapi bila dia borak dengan mom nya, kau jadi senyum. Sebab mom nya ja boleh faham apa dia mau :'D Haih, entah lah, cute!
.
Ni last dah untuk posting ni. But I want to stay in the ward! Haha! Tengok lah nanti, maybe paeds is one of my top ranking option untuk buat specialty. Hee. In shaa Allah. Setakat ni, ianya menambat hati, Kih3.
.
Okay lah. Dah malam. Naik dulu! ;)

# Drwawa
#Loveyou!

Friday, October 7, 2016

DependencyOtherThanGod

Knowing that dependency other than God makes you weak, I learn to release myself from all the grabs except from my family. I knew that whatever happened, I will always need them. Come on! release yourself from any of those unsteady tie! I've seen those women suffer so much from their weak dependency. Be alone, stays alone! You'll appreciate the calm and peace moment ;) trust me.

To those sisters that still suffer and chasing the wrong person. Stop that! Be on your own! Love yourself enough not to let others hurt you anymore!
.

Sebab Najwa tengok you still chased the wrong one kak. He might be that one person 'dulu'. But not anymore. Yeah, 'turning point' take some time, you'll eventually realize it one day. ;)

Najwa ndak suka tengok perempuan merana.
Lepas kak! Lepas! Put yourself first!

#drwawa
#loveyou