Monday, September 13, 2010

Benarkannya, supaya kita boleh belajar darinya~

Asalamualaikum teman-teman,(^_^)

Buat follower yang masih setia follow blog ni,

Syukran jazilan (^_^)

wah3x....

hari ni penat sangat sebenarnya, tapi tak tau kenapa, rasa macam mau share something ja malam ni,hehe

hurm,

tonight, tajuknya, 'Benarkannya,'

ikuti dahulu kisah ini ea,,,

Ijah : hey Hana, whats wrong with you?

Hana : Tiadalah,just kelucuan...(wajah tersenyum), ni ha...ada lelaki ni, dia
share tentang kisah pelacuran yang kawan dia
ceritakan kat aku,,

Ijah :Owh,,(agak tergamam)
*monolog dalaman*"biar betul Hana ni...."

Hana : iye, dia kata..(blablablabla>>.smua perkara2 yang tidak sepatutnya di ketahui
underage>>

Ijah:owh,,nampaknya, kita kena hati-hati selalu la kan sebagai wanita.huhu

-tamat-

hurm...according to this story,

apa yang kita bole fikir?

hehe,,

tak tertanya-tanya ka, kenapa Ijah tak lawan ja, sedangkan dia tak berapa nak setuju tentang benda tu?betul tak?

Sebab,,,

Ijah tahu,

cara nak masuk dengan hana, bukan dengan kekasaran....

so,

dia ambik jalan,

sambil Hana menyampaikan cerita,

sambil itu dia memutarkan cerita itu menjadi satu pengajaran,

bukan sebagai jalan menaikkan nafsu syahwat hana..

Kita sebagai manusia, bukan seperti malaikat, yang jiwanya cukup kudus untuk yang Satu,

Kita dikurniakan nafsu yang pasti untuk sesuatu,

tidak kira positif atau negatif,

Maka kerana itulah, perlunya iman,

(Ya Allah, perteguhkanlah imanku.)

untuk mengawal sang nafsu, yang terkadang berdusta,


Ha!

InsyaAllah, sama-samalah kita muhasabah diri, agar sentiasa dalam redhanya....

Allahua'alam,,

Teeeet~~

buat teman-temanku yang bersama-sama pi beraya hari ini,,

I'm happy!hhehe

moga kita semua bahagia..

*sempat-sempat pula kan*huhu

SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR & BATIN (^_^)