Wednesday, February 15, 2012


Bismillahirrahmanirrahim

"Dedak kata"

Tukar-tukar lagu, tukar-tukar mood :)

Hilangkan ketidakpastian, tutup kerunsingan,tukar arah menuju kepada yang lebih HAKIKI.
Usah di nilai yang ghaib, kerana Tuhan sediakan semua itu untuk menjadi sesuatu yang ajaib.
Pelihara yang tersembunyi, usah di buka pada yang bukan empunya.
Lemparkanlah sejuta kata, untuk memberi gambaran serta makna.
Hakikatnya....
Semuanya DIA yang Empunya.

Kembalilah kepada PenciptaMu wahai hati
n_n


Illalliqo'

Tuesday, February 14, 2012


"My Romantic Parents"










My father not actually celebrated Valentine Day. He don't even know who and what valentine day through Christian perspective. Becuz, as a moslem, we don't celebrate love in one day, but everyday =)
So, bapak buat surprise skit utk mom.
n_n
kami anak-anak tumpang bahagia.
Love u mom & dad =)

ilalliqo' wa maassalamah.

Sunday, February 12, 2012


"On My Birthday " n_n
JIma excited bukak kek ;)

Ha, tengok tu o.O

Ni pun aku buka ar Naj... =P



Terima kasih semua... n_n
















































Terima kasih sahabat-sahabat n_n
Never gonna forget this.
My lovely momma also~ tQ for everything...

Myzra Midin, Nurazimah Bongoh, Kak Kasma, Kak Jue, Kak Ayin, Hilmie, Ramzy, Yassir & Wahid
n_n
Sayang semua...
20 tahun sudah Najwa...hee

Wednesday, February 8, 2012


Pagar Hatiku"



Di bina pagar itu,
Dikawal dan di jaga sebaiknya,

Di bina pagar itu,
Di tutup dari segala bendasing yang bisa merosak,

Di bina pagar itu,
Di kunci rapi sehingga tidak ada yang bisa tembus,

Di bina pagar itu,
Dari besi yang paling utuh.

Namun,
Hakikatnya,

Pagar yang terbina itu,
Pengawalnya kadang lalai dan lena,

Pagar yang terbina itu,
Tergigit oleh bendasing hingga banyak sekali lompangnya,

Pagar yang terbina itu,
Rupanya dari besi yang dasarnya boleh mencair bila terdedah pada panasnya sang api.

Yang di pagar adalah 'Hati'. Namun si pemasang pagar tidak melakukan semuanya secara telus. TELUS!
Sekian lama di jaga, jangan biarkan  ia di sia-siakan begitu saja wahai pemagar! Bangun Najwa! Only your husband can reach the fix point behind the fence.

Dalam satu rongga, tidak ada dua hati, hanya satu.
Satu hati itu,
Adalah hati yang mencintai Tuhan.
Dua hati menyatu untuk Tuhan.
Allah.

Allahumma as aluka hubbak, wa hubbamaiyuhibbuk, wal' amalalladzi yu balligunihubbak,allahummaj'alhubbaka ahabba ilaiya minnafsi wa ahli wa minal ma ilbarid.

~ nukilan rasa yang menahan ~



Saturday, February 4, 2012



Bismillahirrahmanirrahim

Asalamua'laikum semua =)

" Dedicated to my lovely Mom"

Tomorrow is her birthday :). I hope she will be happy for some sort of small celebration that we want to make tomorrow.

~HAPPY BIRTHDAY MOM~
5 Februari 1962
I pray that you will be bless in anything you do. And hope so, mom pray for me too in everything I do =) InsyaAllah, hurm... korang-korang yang baca entry ni, don't tell my mom dulu k... >.< ngeee

Good Night.
Ilalliqo'wa maa'ssalamah...
Here she come... fuh!