Tuesday, August 30, 2016

MovedOn?

As for me. :)
The real definition of 'moved on' is, stop contemplating your life with what you leave behind.
.
Hidupnya lebih berjaya ka, rezeki banyak melimpah ka, dia di angkat menjadi menteri ka, menjadi orang ternama ka, esetra2. It is NONE of your business anymore. Ucapkan saja alhamdulilah. Begitu juga sebaliknya. If his life crumble and fall apart ka, bukan lagi dalam list hal yang perlu kau uruskan.
.
Ini? Dah leave behind pun, still juga on check. Hari-hari mau tengok beritanya. Sekarang dengan sapa. Ada pasangan baru key. Apa key. Nonsense. Yup. Nonsense.
.
If like that. Nothing called 'moved on' . You're just stucked there.
.
Moved on sebenar is, kau bahagia dengan life kau, aku bahagia dengan life aku. Sama-sama doakan kebahagiaan memasing. Tiadanya dalam life ni semua perfect ja, jika terangkat tinggi, pasti jatuh yang selepasnya mengajari. Agar hati tunduk ingat mengingati. Usah berdengki. :) Syukuri apa saja yang Dia beri. Happy nya? Masya Allah, tidak terperi. Bahagia amat sekali ;)
.
Allah punya aturan tersendiri :) Bahagia menjalani.

#dewawa
#sedangmenjalanibahagia
#dalamsyukur
#belajarmenyayangi

Sunday, August 28, 2016

Gratitude_aboveAnything

Above anything. You must put gratitude first Najwa. So then you'll be content and happy with what you already have :) For the good and the bad, you're in a place which suits you. Today's morning, someone admitted with fixed dilated pupil for both eye. Brain death. Nikmat mana lagi yang hendak engkau dustakan? #drwawa #loveyou

Wednesday, August 24, 2016

Insular Cortex


Okay.
"Tell me, what is insular cortex?" - Dr Centhil
.
Medical students, nurses and MO's were all there.Standing in front of the patient who can understand what you've asked, but hardly reply. 
.
Why? 
.
Because she was emotionally disturbed.
.
Insular cortex is one part of the brain that was discovered to play that role. It is a hidden lobe, depth of the Sylvian fissure. 
.
It receive afferent from some sensory thalamic nuclei, connected with amygdala and many limbic (anterior portion of insular cortex connect with limbic system) and association cortical areas.
.
Funtions:
1. Pain perception
2.Speech production
3.Processing of social emotions - insular cortex provide an emotional context that is suitable for a given sensory experience.
.
 And have you guys heard about "Frontal lobe syndrome?"

If the lesion is more medial, patient will be someone who is over-friendly. But if it is more lateral, patient will prefer isolation. 
.
"Naaa.. kau la tu kan"
One of the doctors break the awkwardness of staying silent without answer by teasing the nurse who stands next to him. Lol. 

#Drwawa
#Study
#Neurosurgery
#whenweshare
#itwilleventuallyexpand



Monday, August 22, 2016

Cushing_Reflex&Triad

Medical students, what is Cushing reflex? What is Cushing triad? - Dr. Pulli. (Pass over, 0730 am, morning)
.
Sometimes, no need for us to be so tight with things that we should remembered. We just need people who always asks ;)
.
Cushing Reflex: When you have tight skull during infancy or any situation that increase our intracranial pressure we will have those- bradycardia and hypertension. (Only with increase ICP we have irregular respiration in Cushing Reflex)

Cushing triad- Irregular respiration + bradycardia + hypertension
.
#Drwawa
#study
#sharingiscaring

PressureUlcer_Grading

So..What is the grade for that pressure ulcer? Blisters under which grade? - Dr Sofan.
.
Okay guys.
.
Grade.
1- redness
2-breach dermis, epidermis, abrasion and blisters
3- extend until subcutaneous tissue
4-involved muscle and bone.
.
#drwawa
#study

#sharingiscaring


Sunday, August 21, 2016

BebehBestieForevaEva

" Dalam dunia ni, susah kan mau cari kawan yang betul-betul kawan?"

"Tak perlu. Just stand on your own"
.
No beb. I need someone. Whom I can trust wholeheartedly.
.
And after sometime, I realized. Only family can take those role :) No man is an island. No one.
.
Trust me.
Only family. Can really played those role. 

#drwawa
#loveadeksayang
#kawanbekelai
#kawanbegosip
#kawansejati

"Dek, jangan kawen awal ar. Nanti aku teda kawan" - lol. My pesan to her.

Saturday, August 20, 2016

PosisiKaryaHutanHutanan

Kau gila?
Ingat senang?
Melarikan rasa itu semuanya ke gunung-gunung?
Memecahkan ia menjadi picisan.
Biar tukar.
Biar jangan lagi sama.
Bahkan lupa.
#retrogradeamnesia
Luls.
Kau gila?
.
But this life is to awesome to regret beb!;)
You might be somewhere on earth now, enjoying every single moment of your life :D
.
Biar ranap yang lama-lama.
Rata ke tanah.
Satu masa, ya.
Kau akan bina semula.
Dan membinanya untuk tegak, kukuh berdiri.
.
Yaaaa.
Until that moment ~
Jom ;) discover life! Woahhh!

Wednesday, August 17, 2016

Was once..

I am actually a rebellious person. Who was once sent to a religious school so that my darkest part can be nurtured slowly. I changed, so thus my dark site. They just disappeared and I turned whitish-innocent. I rely on God. Hang on and be so attached to Him.
.
Until one day He made me met you. A guy from nowhere. I turned greyish. Started to doubt my whitish site. Slowly torturing them with misdemeanor. And everything seems grey,but somehow with guidance, He led me back again to the whitish path. That was only once in awhile.
.
Standing between two area was overwhelming. You became so confused with each and every choices you've made. Beyond that, you've started to confuse with yourself. Am I white? Or am I really black? And that was terrible. But God knows me better. I should just let the judgement part to Him. Even me can't give a score to myself.

#lahaulawalaquwwataillabillah.
#wow
#Foundbackmywriting
#fewyearsback
#Drwawa

Tuesday, August 16, 2016

ElectivePostingYear4_Neurosurgery

"So, what is CCF?"

"Congestive Cardiac Failure"

"No. I'm not a heart man. I'm a brain man. Something related to neuro please.I'm heartless." - Dr. Pulli (Neurosurgeon, QE2)

"Ermm"

"Haiya. Carotid Cavernous Fistula"
.
God put us exactly where He can strengthen us.

#Drwawa
#electivepostingyear4
#neurosurgery

Sunday, August 14, 2016

KesayanganHamba

Family.
Yang tiada tali darah.
.
I was healed.
Knowing
That I have them.
In my life :)

#Drwawa
#RonalWhoaSabahLand
#TanjungLipat
#DinnerGathering

Berani_Tampil

Berani tampil.
I want you.
Untuk berani tampil sayang.
.
Tampil dengan cacat cela itu.
Berani tampil dengan luka-luka itu.
Dengan imperfection dan sekutu-sekutunya.
.
No one can be you.
No one.
Only you can be you ;)
Haiiip!
.
Najwa sayang Najwa!
Anda bagaimana? ;)

#Drwawa
#mahusebarkancinta.
#kuat!

Saturday, August 13, 2016

Sharon_RonaldhoTakeSabahan1

Hari ni mereka mari.
Mereka mari untuk 30++ hari.
Hehe.
.
Hari ini mereka mari.
Mereka mari untuk merasai.
Negeri Sabah yang di cintai ❤
Yeahhhehehe.
.
Aku perlu latih diri aku untuk hidup ikhlas memberi.
Apa yang ada di sisi mungkin tidak mencukupi.
Tapi hidup dengan generosity makes you healthy and happy.
.
Anyhow.
Thank you my mama and dad for this.
❤❤❤
Without my family.
I'm gonna be in trouble with this.
.
Bismillahirahmanirrahim.
Elective Posting Year 4 started!
@Sharon_RonaldhoTakeSabahan also started!  Moga Allah bantu perjalanan ini 
.
Syarat utama masuk ke negeri bawah bayu ni. Kau mesti speaking Sabah! Wahahah.

Thursday, August 11, 2016

Tipu_KalauKataKauTakBahagiaNow

Search for the deeper relationship. Which is between you and Allah :) - Dato' Dr Fadhilah Kamsah.
.
Tipu.
Kalau kau kata kau tak bahagia sekarang. When your life dah jadi lebih tenang dan sedikit demi sedikit berubah ke arah yang lebih terpandu.
.
Kau tahu.
Kau dapat rasa.
That you've made the right decision.
In shaa Allah. :)
.
Walaupun.
Kadang-kadang.
Ya lah.
Kau teringat kan.
But never mind lah.
Kirim dan hembus saja doa yang baik-baik dari kejauhan.
.
But stick with your stand :)
.
Tipu.
Kalau kata kau sanggup hadapi hidup yang macam dulu.
Serious tipu.
.
Sebab hidup kau yang sekarang memang bapak awesome ;)
I mean.
Finally.
You've got that peaceful mind. :)
.
Doakan yang baik-baik untuk semua.
Deep down.
Kita tahu.
Hanya kasih sayang dan kemaafan.
Kunci pada bahagia.
.
Dan terapi pada marah dan benci adalah. Maafkan.
Maafkan sambil selit doa yang terbaik untuk orang yang kita xsedap tu.
Buat ikhlas-ikhlas.
Serious.
You'll eventually reach that serenity.
.
Dan mula koreksi.
Mula perbaharui.
Refresh hubungan dengan Allah.
Ini lah sebenarnya matlamat dari decision tu tadi.
Take the responsibility.  ;)
Ini pun, I realized it lepas lama juga menjenguk hati sendiri. Huhu.
Talk dengan Allah apa kita fikir. Apa kita rasa.
Dan in shaa Allah.
Allah akan jawab one by one kekeliruan kita.
.
Kalau dapat Allah.
Apa lah sangat yang kita hilang kan? ;)
Berbahagialah.

#Drwawa
#bukankerashati
#tapiterpaksategas
#untukdirisendiri

Wednesday, August 10, 2016

KauSilap_Bila

Kau silap.
Bila kau sangka.
Dengan tunduk kan diri dan meminta maaf bagai.
Kau akan di raih dengan simpati dan kemaafan.
.
Beb.
.
Sis dah banyak kali lalui.
.
Orang yang paling banyak kau rendahkan hati dan ego kau tu lah.
Yang akan paling banyak pijak dan hentak kau.
Pada setiap kali kau tunduk dan melembutkan hati.
.
Orang macam ni.
Discard saja.
Buang jauh-jauh.
Memori lipat kemas dan throw it away.
Bahaya di simpan.
.
Kalau dia tak boleh minta maaf dengan apa yang dia dah buat.
Jangan expect something good dari maaf yang cuba kau minta.
.
And janji dengan diri sendiri beb.
Not to come back to the one yang dah hempas kau tanpa belas ihsan.
.
Manusia boleh silap satu dua kali.
Tiga empat lima kali tu.
Kebodohan.

#Drwawa
#notetoself
#kasisenyumseja
#perangaiorangbegini

Wednesday, August 3, 2016

SerahkanPadaDia

Thank you mom.
I forgot.
Tiada gerak selain gerak Dia.
Tiada apa selain apa nya Dia.
.
Kadang kita cuma perlu di ingatkan.

#lahaulawalaquwwataillabillah
#AkuserahsemuapadaMuyaRabb
#ApasajayangterbaikdarisisiMu
#Drwawa